♬ "Θάλασσα από ηλιοτρόπια",
Ευανθία Ρεμπούτσικα

Καλώς ήρθατε στον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α. Ν. Διομήδους.

Στον ιστοχώρο αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μια πρώτη γνωριμία με τον Κήπο προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με το σκοπό του, το ιστορικό της δημιουργίας του, τον φυτικό πλούτο του αλλά και για τις επιστημονικές, τις εκπαιδευτικές και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που εξελίσσονται εδώ.

Ευχόμαστε, ο εικονικός περίπατός σας στον ιστοχώρο, να είναι ευχάριστος και να αποτελέσει ερέθισμα προκειμένου να έρθετε κοντά μας για μια περιήγηση στον φυσικό χώρο του Κήπου. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα πολύ μεγάλο αριθμό από τα φυτικά είδη που απαντούν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και φιλοξενούνται εδώ αλλά και το εξαιρετικό φυσικό οικοσύστημα που για πολλές δεκαετίες διατηρεί και μας μεταφέρει άθικτη την ομορφιά του Αττικού τοπίου.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ στην ΑΤΤΙΚΗ

Ο Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων, στις Βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω. Στο τέλος της Ιεράς Οδού, στο ύψος που αυτή συμβάλλει με Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών (πρώην Καβάλας) θα συναντήσει ο επισκέπτης την κεντρική είσοδο του Βοτανικού Κήπου (Ιερά Οδός 403). Ο Κήπος εκτείνεται λίγο μετά από το Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο, μέχρι τη Μονή Δαφνίου και τα τουριστικά περίπτερα του Δήμου Χαϊδαρίου (πρώην ΕΟΤ). Διακόπτεται από τον δρόμο Σχιστού - Κορυδαλλού ο οποίος τον χωρίζει σε ένα μικρότερο, το ανατολικό τμήμα, και σε ένα πολύ μεγαλύτερο, το δυτικό. Η καλλιεργημένη και επισκέψιμη περιοχή του Κήπου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα.